måndag 28 februari 2011

Vårkänslor


Jag har plockat fram några av de härligaste svamp- och växtfärgade garnhärvorna och drömmer om att väva en pläd.      Den pläden vill jag planera riktigt bra. Det som är det mest tidskrävande (och krävande) med hantverk är planeringen, att skissa och det gör jag vanligtvis inte alls tillräckligt bra.

måndag 21 februari 2011

Varmt och mjukt


Vi har fått sportlovsbesökare, bland annat min brorsdotter som fick den här pläden i dopgåva år 1996. Jag hade färgat garnet (utom grått och vitt) med svamp. Färgerna ser fortfarande klara ut. Den härligaste av materialerna, nämligen ull behövs även inomhus just nu. Så kalla tider kommer jag inte ihåg på Åland.

tisdag 15 februari 2011

Februaripastell


Jag undrar om man kan beteckna ljus på en matta. Det behövs naturligtvis ljus omkring som speglar sig på ytan. Här ser man bara olika blåa pastellnyanser så som ute på snön och på havet nu i februari. Ljuset beror på omgivningen och på himlen.

Följande matta blir antagligen svartvinbärinsprirerad. Det är dags för oss att vila några dagar.

söndag 13 februari 2011

Nödvändigt uppehåll


Det tar sin lilla tid att ordna barnkalas eller avlägga examen. Eller sedan berättar någon för dig att nu är det bättre att du inte väver. Det är årets kallaste tider just nu och jag fortsätter jobba med vinterteman. Det blir en ljus matta som inte är vit. Inspirationskällan är is på havet och ljus och skugga på isen.

fredag 11 februari 2011

Praktiskt


Jag har vävt med jeanstrasor i höstas och tidigare, och sparat fickorna. En så praktisk julklapp fick min bror som flyttar in i ett hus med en ganska stor familj nu på helgen. Allt annat hittade jag hemma, bara billiga krokar köpte jag. Det finns en för varje hemnyckel i den stora familjen.

söndag 6 februari 2011

Snögubbetid


I dag såg man röda kinder omkring och leende människor och solen. Jag tackar min underbara akvarell-lärare för alla goda tips så att vi kunde tillvarka så duktiga nyårskort tillsammans men den treåringen (fyra om tre dagar :)

tisdag 1 februari 2011

Morgongryningen


I dag är det den första februari och vi har en hel månad kvar att njuta av vintern. I år har det varit så skönt med två månader nästan utan snöslask redan. Jag tror att det är dags att börja åka skidor med den nästan fyraåringen på Åland.