måndag 31 oktober 2011

Den blida hösten


Höstens svamp- och växtfärgningar har gett så mjuka, nästan bleka garnhärvor hittils. Jag har färgat med torkade lupiner, morotsblast, rödskivig kanelspindelskivling och en efterbad med en aning av lökskal. Man hinner säkert färga ännu i år men på något sätt har jag lust att planera och väva en pläd just med härvorna som finns på bilden.

torsdag 27 oktober 2011

Underbart ljus

 

I dag regnar det men i allmänheten har det varit en otroligt vacker oktobermånad i Mariehamn, soliga dagar i gula nyanser. Jag håller på och jobbar långsamt med gammalt lingarn. Här väntar en genomsynlig gardin att klippas ner när hela ränningen tagit slut. Nästa år ska jag se klarare ut ifall man måste stanna inne för att skriva eller krya på sig under vackra dagar.

Lingarnen köpte jag när jag någon gång åkte förbi Kauhavan kangasaitta i början av 90-talet. Det måste ha varit rea där. Härvorna hittades när vi flyttade i våras och jag äntligen, efter sex år på Åland, vågade flytta också mina egna grejer hit. Som tur gillar jag fortfarande samma färger som som 20-åring.