onsdag 30 november 2011

Guld och silver


Nu hänger lingardinen i fönstret och täcker just lagom. Texturen är spännande: Det finns något rutigt samtidigt som rosengångsmönstret syns mer eller mindre beroende på ljuset. Dessutom glimmar lintrådar vackert med ljusstrålar.

söndag 27 november 2011

Pepparkakor på lillajul


Pläden trampad i rosengång blev färdig och för någon orsak fick jag genast lust att äta pepparkakor. Det passade bra för att få lite lillajulsstämning. Annars fattar man inte riktigt att adventtiden börjar när solen fortsätter skina högt på den blåa himlen och gräsmattan lyser klargrön. Nu njuter vi av lite sött och varmt på kökssoffan. Det var bra att det fanns Pettas goda bröd först, inte bara sött. Och tomten hade även lämnat oss en liten lillajulsgåva. Tack så mycket!

torsdag 17 november 2011

Höstsol


Vi är i mitten av november och ännu finns det soliga dagar. Jag tror att ju äldre man blir desto mera uppskattar man värme. Mina plädplaner har kommit så lång. Tack för all lök jag åt i somras och med lite hjälp av min arbetsamma pappa fick jag lökskal att kunna färga tillräkligt många härvor i varma gulbruna nyanser för en ganska stor pläd.

Jag har alltså lyckats väva färdig en 5meters linränning som fanns i vävstolen före. Men det finns mycket efterjobb ännu innan mina skapelser kan visas här.