torsdag 26 januari 2012

Onni


Jag tror att nästa djur jag tovar är våran katt Onni som flyttade till "mummola" när vi flyttade till tredje våningen i ett höghus i våras. Onni fortsätter växa bra och vara lycklig.

På bilden har mormor en kofta jag stickade med natufärgat garn för cirka sjutton år sedan. Mormor använder koftan fortfarande och färgerna har hållits bra. Även pläden på bakgrunden vävdes i kypert på en vävstuga då och har naturfärgat inslag.

En låda till med naturfärgat garn i olika rosa nyanser (cirka 1 kg) hittades på vinden hos mina föräldrar och jag blev jättelycklig. Jag har vävt hela hösten med garn som hittats i mina egna källor och även repat upp några av mina egna gamla skapelser. Det enda jag köpt är lingarnet till rännigen i höstas och några små nystan i fina färger på Emmaus. Att hantverka behöver inte bli så dyrt:)

fredag 20 januari 2012

Chili


Chili heter familjens hund, en australisk terrier, och dottern Lotta fick en tovad hund som sjuårspresent. Vi har börjat året med att gå ut och promenera om möjligt nästan lika ofta som om vi hade en hund. Det känns mycket uppiggande.

söndag 15 januari 2012

Niilos nalle

 

Äntligen får man röda kinder för vinterlekar ute också på Åland. Jag tycker fortfarande att nalle är bra present till gudbarn och sydde en till julklapp. Jag hade besökt några leksaksaffärer och sett att sådana lite ömkansvärda kramdjur är på modet just nu. Mönstret till nallen hittade jag på nätet och den är sydd av en yllertöja tvättad i 60grader.

tisdag 10 januari 2012

Råggröt

 
Hade man gott om att äta på julen skulle maten räcka till för hela vintern. Så tänkte man förr och folktron lever. Efter julen är vi alla sedan nöjda med att äta enkelt. 

Det stora bruna bordet som brorsan själv gjort har fått en vardaglig löpare. Den löst vävda duken krympte drygt 20% i tvätt. Duken hänger inte över kanterna som planerat men rymms ligga helt på bordet vilket passar lika bra.

tisdag 3 januari 2012

Nyårsblomma


Silverstjärnan såg bra ut i hemmet vi besökte den 1 januari 2012. Brorsan fortsätter dricka mycket kaffe och spara material för mig att vika. I stället för en äkta blomma ger vi ofta en kaffepaketsblomma när vi träffar vänner.