fredag 29 mars 2013

Påskbrasa


En liten matta är vävd med trasrester i bränd orange. Jag blir lycklig då jag lyckas använda allt som jag valt för helheten, att det inte längre finns några sopor i den lådan kvar.

Brasorna eldas traditionellt för att skrämma bort det onda. Påskeldarna hör särkilt till finlandssvenska traditionerna på Österbotten och på Åland. På påsken gällde det att agera mot häxorna som ville stjäla en bit av vår lycka. Det skulle ryka ordentligt för att kärringar inte ens kunde komma nära.

Tänk om det inte fanns bara något begränsat antal lycka i världen, men att ju mera lycka vi lyckas dela, desto lyckligare blir vi alla.

GLAD PÅSK!

måndag 18 mars 2013

Maaliskuu

 
 

Dags för bröderna att njuta av livet tillsammans... Man kan inte klaga i mars, åtminstone inte för vädret. Marken, mossa och barr syns mera och mera under snön. Solen värmer på dagtiden och åtminstone jag har mycket lust att åka skidor på skare. Kontrasten är enorm efter den mörka vinter. Ändå har vi kalla nätter ännu och ju kallare är luften desto tydligare blåheten.


onsdag 6 mars 2013

Blues


Vintern är blå och natten är blå - i januari, februari och mars. Jag väver med en svart ränning för första gången i livet. Snart är det dags att byta till ljusare färger igen. Lyckligtvis.