måndag 31 oktober 2011

Den blida hösten


Höstens svamp- och växtfärgningar har gett så mjuka, nästan bleka garnhärvor hittils. Jag har färgat med torkade lupiner, morotsblast, rödskivig kanelspindelskivling och en efterbad med en aning av lökskal. Man hinner säkert färga ännu i år men på något sätt har jag lust att planera och väva en pläd just med härvorna som finns på bilden.

4 kommentarer:

 1. Fantastiskt vackra färger, milda och varma.
  I år har du säkert haft mängder av svampar att färga garn med.
  Ha det gott!

  Karin:)

  SvaraRadera
 2. Tack Karin!
  Varje gång jag har varit i skogen har jag hittat också färgningssvampar som jag torkat eller haft i fryset. Men det som hände en solig söndag var att alla mina rödskiviga kanelspindelskivlingar sjöd i en stor katrulle på en (för) liten gaskokare... och då hördes det ett högt ljud när hela kastrullen och dess innehåll föll på marken:/ Det var nu meningen att det kommer milda färger i år och vi får gå i skogen flera gånger:)

  SvaraRadera
 3. Vilka härliga behagliga färger du fick på garnet :)

  SvaraRadera
 4. Tack Mia! Även bleka färger blir vackra vid eller mot andra nyanser som passar ihop. Jag hade inte tid och chans att färga mycket på hösten 2011. Alla härvorna på bilden är färgade utan någon betemedel och med ganska liten mängd av färgämne.

  SvaraRadera