tisdag 22 januari 2013

Arbetsro


Det finns nu ett ljust hörn för den gamla vävstolen. Jag väver mattor igen. Det finns även utrymme att sortera trasorna där - gamla slitna kläder och tyger som fortfarande inte tar slut i världen, tvärtom.

Vad betyder livskvalitet för en människa? Hur mycket behöver en? Pengar gäller det inte för att pengar räcker aldrig till i världen. En teori om "Having, loving, being" beskriver förutsättningar för att kunna börja uttrycka sig. Jag har det ganska bra nu.

Men i dag tänker jag upprörd på Emmaus och utmaningar som föreningen har att få det goda arbetet att snarast fortsätta i lugn och ro. Att det ska stå handikappade, invandrare, underbara frivilliga ofta äldre damer som haft meningsfull sysselsättning, hantverkare och konstnärer utan bra fungerande och väl renoverade lokaler bara för att några rika herrar ska få ännu mera pengar för sig. Var finns den goda viljan i världen? Länge leve Emmaus på Åland!

4 kommentarer:

 1. Arbetsro, ett vackert ord, hoppas att du kan njuta av det länge, länge....
  ...om du tänker efter, är det skandalöst litet vad människan behöver för att leva ett gott liv.

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att jag hittat hit till dej. Kommer snart tillbaka.
  Kramar till dej.

  SvaraRadera
 3. Tack för kommentarer! Jag tycker nästan att man är lyckligare ju mindre man har.

  SvaraRadera
 4. ... det gäller att hitta det lite som passar just till dig. Vi alla kan helt enkelt inte byta garderob fyra gånger om året (undantag är barnen som växer ur sina kläder;/

  SvaraRadera