onsdag 5 januari 2011

PlastmattaJag lyckades även virka en liten matta med blåaktiga plastpåsar under mina sju månader i den lilla byn i Mexico. Det tog flera månader att samla tillräkligt med påsar och jag fortsatte jobbet tills jag åkte hem. Så stor blev mattan. Hoppas att någon fortsätter återvinna plastpåsar i byn. Jag lämnade mina virknålar där.

Jag har en känsla att sådana mattor fanns det här i norden när jag var liten. Det var den tiden då mölken såldes i plastpåsar som återanvändes och min vithåriga mormors mor satt ännu i trädgården på sommaren och klippte påsarna och allt möjligt med stor ullsax för återanvändningen.

3 kommentarer:

 1. Så flitig och duktig du är! Kanske man kan börja samla plastpåsar och annat trevligt åt dig?

  SvaraRadera
 2. Ja, tack, varför inte. Jag testar gärna allt möjligt när jag har tid. Jag fattade just att jag inte har virkat sedan Mexico och det var för sex år sedan.

  SvaraRadera
 3. Härliga mattor och skålar! Jag har också varit med och klippt plastpåsar. Det var min farmor som virkade runda mattor. Ofta var dom knallgula med lite grönt i (antagligen nån matbutiks kasse). Hon virkade också runda mattor av begagnade tunna strumpbyxor i olika bruna nyanser.
  Hörde om en kvinna som virkade (eller stickade?) mattor av remsor av påslakan. Dom blev tjocka och varma att gå på, men ack så tunga att tvätta.
  Helt plötsligt vill jag virka:-)

  SvaraRadera