fredag 15 april 2011

Cykeltröja


På Ålands hantverksskola naturfärgade vi garn med olika växter. Med garnet lyckades även jag sticka en tröja med stickmaskin. Det kräver tålamod, nästan mera än symaskin. Lyckligtvis var jobbet så bra planerat (tack vare den krävande läraren!) att det gick bara att göra enligt det som man hade skissat;)

6 kommentarer:

 1. Härligt motiv på härlig tröja. Lycka till med cyklandet!

  SvaraRadera
 2. Mig hjälpte det till mycket att planera genom ha ett tema. Innan jag fick sonen, cyklade jag bara. Jag även flyttade till Åland med cykel på skärgårdsfärjan:)

  SvaraRadera
 3. Jan kan se det framför mej: du, tröjan, cykeln och en bukett påskliljor. Jättefin! Det lönar sej att planera:-)

  SvaraRadera
 4. Stark gul och gulgrön är riktiga påskfärger. Man behöver inte resa så långt söderut (mina erfarenheter kommer från Frankrike) för att se att just nu överallt blommar stora gula buskar, som liknar "forsythia", "onnenpensas" på finska, och gräsmattan har blivit så härligt grön. Det går bra att gömma påskägg i trädgården. Vi har lycligtvis rajgräs inomhus:)

  SvaraRadera
 5. Det är ett sant nöje att sticka på maskin och tänk så fort du får ihop en tröja, även i tunna garner :) Cykeltröjan är riktigt fin, tycker jag, hoppas du provar sticka på maskin igen.
  Lotta

  SvaraRadera
 6. Tack så mycket! Du som sticker så fina saker på maskin måste veta. Hoppas att det blir chans att prova någon dag igen. Nästa sommar ska jag säkert färga yllegarn med växter och svampar:)

  SvaraRadera