lördag 2 april 2011

Traktori


Det regnar, snön har nästan försvunnit i trädgården och jag längtar efter öppet vatten. (Jag tror att isarna smältar omkring Mariehamn inom en vecka.)

Den här mattan som jag kallar traktor för kedjor i dess mönster har jag vävt med trasiga blåa halare. Dom hittades i en påse medan jag sorterade på Emmaus för några år sedan. Vad ska man annars göra med sådana plagg som skickas till Emmaus? Det går inte riktigt att skickas till fattigare eller säljas i butiken. Jag tror att oftast en sådan påse hamnar på soptippen genom Emmaus (som betalar för det) tack vare otroligt flitiga frivilliga som gör ett fruktansvärt värdefullt jobb att sortera ålänningars avfall.

3 kommentarer:

 1. Vilken lycka att du var på Emmaus och sorterade just den dagen då halarna hittades i påsen. Då kom de verkligen till glädje..
  Ha en fin söndag i vårdiset!

  SvaraRadera
 2. Tack! Det hände länge sedan för att jag har nästan slutat sortera på Emmaus sedan sonen började gå. Men jag tror att det fortsätter komma liknande "vad ska man göra med det här?" - påsar hur mycket som helst dit. Hade man resurser kunde man bygga en industri omkring.

  Ha en bra vårdag du också! Vi var ute för första gången sedan en vecka. Sonen har haft en sådan förkylning med hosta som slutade med öroninflammation.

  SvaraRadera
 3. Snart får du börja simma igen!
  Man undrar dock hur en del människor tänker när dom kommer med sopor till Emmaus. Tror dom verkligen att nån människa kan ha användning av strumpor fulla med hål och andra "finheter" som jag sett där.

  SvaraRadera