fredag 10 augusti 2012

Imagine


Strumpeband kanske? I varje fall blir jag glad av färgerna på mina vävda band. Jag började naturfärga garn för cirka tjugo år sedan, samtidigt som jag började väva i vävstol. Det var en nödvändig motsats till studierna i antropologi och ulandsforskning då. Nuförtiden övar jag väva även i bandgrind, fastän inte i rosengång ännu.

Jag undrar hur olika tekniker spredd sig runt världen i forntiden. Jag har en aning om att det inte kunde hända med våld men mera med att bli kär.

Det finns otroligt mycket goda skapande krafter på det lilla åländska öriket. Man får bland annat vara stolt över god mat, fisk, utveckling av andra fina lokala produkter, hantverk, den starka lusten att försvara och bevara sitt kulturarv, Fredsinstitut, Emmaus, Medis, den avgiftsfria bussen i Mariehamn, Musikinstitut, musik och nu en ny festival, "Islands of Peace".

Jag har haft en bra sommar med jobb jag njuter av, mycket hantverk och smultron, även ett besök till Geta och Pettas bageri där, en vacker kvällspromenad med en fin väninna som heter Gunilla och många aktiva lediga dagar med sonen. När jag jobbar har jag ofta sångar som snurrar i huvudet, en välkänd sång väldigt ofta sedan ett tag särkilt för textens skull:

 Imagine there's no heaven, it's easy if you try
No people below us, above it's only sky
Imagine all the people
Living for today

Imagine there's no countries, it isn't hard to do
No need to kill or die for and no religions too
Imagine all the people
Living life in peace

You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will live as one

Imagine no possessions I wonder if you can
No need for greed or hunger a brotherhood of man
Imagine all the people
Sharing for the world

You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
I hope someday you'll join us
And the world will live as one

You may say I'm a dreamer
But I'm not the only one
Take my hand and join us
And the world will live, will live as one

2 kommentarer:

  1. No Minna, you are not the only dreamer:) Här finns en till som drömmer och önskar jord där fred får råda. Man måste få drömma! Och fler fina promenader får vi ta:)

    SvaraRadera
  2. Ja, jag vet att du är en. Det känns att jag även kunde förverkliga några drömmar tillsammans med dig och äntligen resa till Afrika. Vad säger du om det? Någon dag, ingen bråttom;)

    SvaraRadera